Bagaimana Untuk Memilih Pencetak HP
By: Date: June 10, 2020 Categories: Printer
Bagaimana Untuk Memilih Pencetak HP

Berikut adalah beberapa tips apabila memilih pencetak HP. Oleh kerana terdapat pelbagai jenis dan fungsi yang berbeza, anda perlu belajar untuk mendapatkan HP pencetak yang anda inginkan.

Bagaimana Untuk Memilih Pencetak HP

Bagaimana Untuk Memilih Pencetak HP

Bagaimana Untuk Memilih Pencetak HP (2020)

Pilih dengan penggunaannya

Apa yang penting apabila memilih pencetak yang digunakan. Anda perlu benar-benar pasti apa dan di mana anda akan menggunakan pencetak yang anda beli.

pencetak kecil, untuk kegunaan isi rumah

Untuk digunakan di rumah, anda tidak perlu mencari pencetak dengan saiz yang besar. Saiz kecil dan boleh diletakkan di atas meja yang cukup untuk digunakan di dalam rumah. Terdapat tiga jenis pencetak HP yang boleh anda gunakan di rumah, yang Ink Tank HP, HP DeskJet dan HP Photo Printer Sprocket.

HP Ink Tank mempunyai tempat khas untuk dakwat yang berada di luar badan pencetak. Oleh itu, HP Ink Tangki biasanya mempunyai saiz yang lebih besar daripada pencetak biasa. Dengan pencetak ini, anda tidak perlu membuka kartrij pencetak apabila anda mahu untuk mengisi semula dakwat. Lebih cekap penggunaan dakwat. Ini jenis pencetak amat sesuai untuk percetakan sejumlah besar dokumen, seperti kertas, cadangan, dan lain-lain.

Pencetak untuk digunakan di rumah adalah yang kedua HP DeskJet. HP DeskJet mempunyai saiz yang lebih kecil daripada tangki dakwat HP. HP DeskJet sangat memperuntukkan apabila diletakkan di atas meja atau meja belajar daripada tidak makan tempat. Di samping itu, HP DeskJet juga mempunyai warna asas putih yang akan menambah kesan yang manis bilik anda.

Jenis terakhir pencetak Pencetak Sprocket HP Photo. pencetak mempunyai fungsi khas untuk mencetak foto. Anda boleh mencetak gambar dari telefon atau kamera anda melalui sambungan Bluetooth.

pencetak mencetak kapasiti yang besar, sesuai untuk perniagaan

Selain kegunaan dalam rumah, terdapat juga sebuah pencetak untuk pejabat atau perniagaan aktiviti seperti mencetak perniagaan. HP OfficeJet, HP LaserJet, HP PageWide, dan HP DesignJet pencetak adalah jenis perniagaan yang anda boleh memilih.

HP OfficeJet dan HP LaserJet didayakan untuk digunakan sebagai percetakan pejabat dan menyalin dalam kuantiti yang besar. Terdapat juga beberapa jenis yang boleh digunakan untuk mengimbas dan menghantar faks.

Bagi perniagaan percetakan anda sendiri, HP dan HP DesignJet PageWide adalah pilihan yang tepat. Kedua-dua pencetak ini dikhaskan untuk penggunaan media cetak dalam kuantiti yang besar. Kertas bersaiz saiz A0 boleh dicapai.

Pastikan cetakan kapasiti maksimum dalam sebulan

Perkara kedua yang perlu dipertimbangkan apabila memilih pencetak adalah berapa banyak yang anda mahu cetak dalam sebulan. Percetakan luar kemampuan cetak boleh memendekkan hayat pencetak anda. Anda perlu untuk benar-benar memastikan pencetak yang anda ingin mencetak seberapa banyak yang anda mahu.

Pencetak inkjet, boleh mencetak secara kecil-kecilan

pencetak inkjet biasanya digunakan untuk mencetak di rumah atau pejabat kecil saiz. Dalam satu bulan, jenis purata pencetak inkjet hanya boleh mencetak maksimum 1,000 muka surat kertas. Kerana ia menggunakan dakwat cecair dalam kartrij, HP inkjet biasanya mempunyai harga yang lebih menjimatkan.

Anda boleh menyuntik kartrij dakwat tambahan apabila dakwat habis. Apabila anda membeli pencetak dengan tangki dakwat luar badan, anda boleh menambah tangki dakwat. HP pencetak inkjet termasuk HP DeskJet, HP Ink Tank, HP Tank Smart, dan HP OfficeJet.

Pencetak LaserJet, boleh menjaringkan banyak dalam masa yang singkat

Tidak seperti pencetak inkjet, pencetak LaserJet percetakan serbuk dakwat atau apa yang dipanggil toner. Ini menjadikan pencetak LaserJet boleh mencetak secepat laser dalam masa yang singkat. Apabila toner habis, anda akan mempunyai untuk menggantikan kartrij toner yang harganya lebih mahal daripada dakwat cecair.

Karena harga toner yang mahal, LaserJet jenis printer biasanya hanya mampu mencetak dalam warna hitam dan putih saja. Namun, jika Anda ingin mencetak dengan warna cetak, Anda juga dapat membeli model HP Color LaserJet. Sebagian besar printer LaserJet memiliki kapasitas untuk mencetak hingga 20.000 halaman per bulan.

Tentukan fungsi lain yang Anda inginkan

Selain cetak, ada fungsi lain dari printer yang dapat Anda pilih, seperti pemindaian, menyalin dan mengirim faks. Printer yang dapat digunakan untuk pencetakan, pemindaian, menyalin sering disebut sebagai printer all-in-one. Adapun printer yang juga mengirimkan faks bisa, HP memiliki kode MFP atau printer multifungsi.

Jika produsen printer lainnya biasanya menawarkan harga yang sangat tinggi untuk printer all-in-one printer dan MFP, tidak demikian halnya dengan HP. HP memasang harga yang lebih ekonomis dan sangat ramah di kantong bahkan untuk siswa sekalipun.

Periksa koneksi printer

Koneksi sangat mempengaruhi bagaimana printer Anda akan mencetak pada printer Anda. Kebanyakan printer menggunakan koneksi USB. Namun, ada juga koneksi Bluetooth, Wi-Fi, atau Ethernet yang dapat Anda pilih.

Perhatikan ukuran kertas untuk mencetak

Selain kapasitas untuk mencetak dalam satu bulan, hal lain yang harus Anda pertimbangkan adalah ukuran kertas untuk mencetak. Sebagai contoh, HP Photo Sprocket Printer dapat mencetak kertas foto ukuran 2 x 3 inci. Jadi, Anda tidak dapat mencetak di kertas A4 dengan HP Photo Sprocket Printer.

Sebagian besar printer HP dapat mencetak hingga ukuran kertas A4 atau kertas surat saja. Namun, ada juga beberapa jenis yang dapat mencetak pada kertas A3 atau lebih besar. Beberapa jenis printer yang dapat mencetak kertas A3 di antara mereka adalah HP OfficeJet, LaserJet HP, dan juga HP DesignJet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *